vrijdag 16 mei 2008

Al weer weekend!!!!

Al weer bijna weekend......wat vliegt de tijd. Als het nou maar weer zo'n lekker weer word als het afgelopen weekend want toen hebben we lekker in de tuin gewerkt. Ik heb wat potten gevuld met planten die we de week daar voor hadden mee gebracht. Op het tafeltje bij het zitje onder de pergola heb ik weer de potten gevuld met kruiden.......ruikt heerlijk. Op de tafel van het zitje op het voorste terras heb ik een rieten mand gevuld met leuke eenjarigen..................
op de grote tafel onder de pergola ook een rieten mand met eenjarigen..........
en de bak onder het keukenraam heb ik dit jaar eens met blauw/grijze planten beplant......zijn inmiddels al flink gegroeid allemaal.
Jos is druk bezig geweest aan de vijver.......filters en pompen schoon gemaakt maar die had dan ook een goede hulp aan Blondie.............
en Nina heeft gewoon lekker van het zonnetje genoten.......geef haar eens ongelijk.
Tot slot nog een paar foto's van de alliums die de vorige week al bloeiden.....inmiddels bloeien er meer. Jammer dat ze maar zo kort bloeien.
13 opmerkingen:

THEA zei

Hoi Marga, leuk die mand op tafel, ziet lekker fris uit. Ik vind de Allium best lang staan, ze staan ook als ze uitgebloeid zijn, nog heel lang mooi te wezen. Ik laat ze altijd staan, tot ze vanzelf om vallen.Ik heb nog niks geen eenjarige gekocht, omdat we zondagavond pas terug zijn gekomen van vacantie. Misschien dat we morgen even gaan.Vorig jaar heb ik helemaal niks gekocht, omdat 't toen zo nat was, had ik heel erg veel zaailingen van de vlijtige liesjes. daar heb ik toen alle potten en baskets mee gevuld.
We zien wel. Alvast een heel fijn weekende, groetjes Thea

vosgesparis zei

wat een mooie dromerige foto van je kruidenhoekje ;)Helas is mijn mooie tymplantje alweer dood... ach ja die dingen moet je ook niet binnen willen houden he ;)

lille-bille zei

just beautiful pictures again, so calming, love the basket with the nice little white and rose flowers...

LiLi M. zei

Tijdens mijn vakantie is je blog weer een stuk 'gegroeid'. Leuke aanwinsten heb je gedaan! En die zinken bakken die je al had...schitterend, ben benieuwd of je er al wat mee gedaan hebt.
Jammergenoeg is het dit weekend geen tuinweer :-(
maar ik wens je natuurlijk toch een fijn weekend!

Marian zei

Even een voorproefje van wat ik binnenkort eindelijk met eigen ogen mag aanschouwen Marga, mmmm!
De klussen vorderen gestaag (ja het is "iets" meer geworden:-( )
Geniet jij alvast, dan komen wij ook gauw meegenieten.
groetjes, Marian

Brimstone zei

Vandaag kun je zeker weer van de zon gaan genieten. Je rieten manden zien er prachtig uit!

NaturelSuus zei

Jammer he dat het vandaag niet zulk mooi weer is...
Ik vind je kruidenhoekje leuk!
Ik heb ook nieuwe zaadje dus ben benieuwd...
Fijne zondag nog.

jeanette zei

wat weer een mooie foto`s uit je tuintje, mooi dat alles gaat bloeien maar ook jammer dat sommige planten er maar zo kort zijn, zo heb ik de ereprijs, hele mooie witte staartjes maar ze bloeien maar 1x heb daarom in m`n pluktuintje de meeste planten van mei tot september/oktober het nadel daarvan is weer dat je ze bij moet houden met dode bloemen weg knippen en sommige planten terug knippen voor doorbloei, maar dan heb je er wel de hele zomer plezier van, geniet nog van de zondag....

het lieveheersbeestje zei

Hoi Marga, ik heb geloof ik not niet eerder op je blog gekeken, maar ik vond je via Elly's blog. Het ziet er allemaal super mooi uit hoor, erg leuk!

Yolanda Elizabet zei

Ben jij ook zo dol op rieten manden? Ik heb een hele verzameling. Jouw mand mag er zijn hoor. En, doet de vijver het nu weer goed? Wij zijn ook druk bezig met klussen in de tuin.

groetjes!

casa nostra zei

heerlijk he om zo in de tuin bezig te zijn. afgelopen weekend was het idd wat minder, maar dat komt deze week weer helemaal goed. ik heb helemaal nog geen zomergoed gehaald zal ik binnenkort toch ook maar eens gaan doen. ik vind je blauw-grijze combinatie het mooist. maar blauw is ook echt mijn lievelingskleur voor in de tuin.

Anoniem zei

Hallo Marga,

Ben jij ook zo dol op die geurige kruiden ? Vind het altijd leuk als ik er wat van kan plukken om voor het koken te gebruiken. Blondie en Nina stelen voor mij altijd weer de show; (vooral die ene keer dat Blondie ervandoor was gegaan :))

faire un songe zei

Hoi Marga. Hoe kan het zijn dat ik je blog nog niet had gezien.. schaam schaam.. had het even gemist dat je er ook ééntje had gemaakt.. of het was niet helemaal tot me door gedrongen.
Maar goed ik heb je nu gevonden en zet je gelijk bij mijn favorieten kan ik nog eens vaker bij je komen kijken..
Als je het natuurlijk goed vind..??

Blog Widget by LinkWithin