maandag 12 oktober 2009

Herfst!!!

De herfst is nou écht aangebroken, hier heeft het zowat het hele weekend flink geregend en ook al schijnt het zonnetje op het ogenblik ‘n beetje het is toch koud!!!! Vorige week de laatste bloemetjes in de tuin geplukt voor in een vaasje, nou ja…..niet echt de laatste. Er staan nog wat hortensia’s die afgeknipt kunnen worden.

IMG_5896IMG_5897IMG_5898 IMG_5901IMG_5902IMG_5905Het volgend jaar gaan we de tuin veranderen. Het achterste stuk bij het ronde terras en de notenboom waar de diepe borders zijn……op sommige plaatsen zijn ze wel zo’n 2,5 meter diep. Deze worden dus minder diep, het ronde terras gaat weg en tussen de borders komt dan gras…..fijn voor de meisjes om te ravotten!!!! Het bijhouden is toch veel werk en het lukt me niet meer zo goed door de fibromyalgie dus dan maar zo. Vind het toch wel jammer want de tuin is toch mooi zo  maar ik heb me erbij neer gelegd!!!! Zal best ook wel weer mooi worden.

Fijne maandag, groetjes Marga

17 opmerkingen:

THEA zei

Ja als het niet meer gaat, moet je iets verzinnen. Dat het in ieder geval zo makkelijk mogelijk word!

Je moet aan jezelf denken nu,Marga!

Leuk al die bloemetjes in die kleine vaasjes,ik vind zoiets veel leuker als een groot boeket!

Groetjes Thea

Rianne zei

heerlijk de foto's van die bloemetjes!

Luister goed naar je lichaam en van de nieuwe tuin zul je ook zeker genieten.

Fijne week

jeanette zei

op een gegeven moment moet je ook aan jezelf denken, dan maar wat minder tuin om te onderhouden. als de dames er straks heerlijk ravotten, joh...das alleen maar genieten hoor, dan ben je de bloemetjes en plantjes snel vergeten:-) wel prachtige foto`s van je boeket!

fijne week, jeanette

G-style zei

Hoi Marga ,
bedankt nog voor je complimenten in je vorige reactie op mijn blog.
Heerlijk dat je nog bloemen uit eigen tuin hebt en die tuin van jullie is gewoon prachtig !!
Jammer dat je het noodgedwongen moet veranderen maar jou inmiddels kennende zal dat ook vast wel weer mooi worden , soms is het ook niet anders, dan moet je voor wat gemak kiezen en kun je er misschien ook lekkerder van genieten .............
groetjes gea

Hannekie zei

wat een schattige fotos heb je gamkkt. en inderdaad...goed naar je lichaam luisteren hoor....
gr hannie

Mayflower zei

Hoi Marga, wat een schattig herfstboeketje uit eigen tuin. Ja een tuin kan veel onderhoud vergen en als het dan niet gaat dan moet je om jezelf denken, ik weet dat dit af en toe best moeilijk is, maar je zal zeker ook van je nieuwe tuin genieten.
Fijne week.
Groetjes Mea

Home and Lifestyle zei

Wat een leuk vaasje met lieve bloemetjes!

Natuurlijk is het balen als je in moet leveren, maar als het lichamelijk niet meer gaat wordt het ook een last, wat juist niet de bedoeling is! Hoop dat je er juist meer van gaat genieten als het af is.

Mocht je trouwens eens een kijkje op mijn blog willen nemen, je bent van harte welkom!

Groetjes, Ingrid

lia zei

Nou dat gevoel ken ik. Heb vorig jaar ook mijn borders laten verdwijnen omdat ik het zelf allemaal niet meer kan. En de tuin heel onderhoudsvriendelijk gemaakt.
En kan je verzekeren ik heb nog geen minuut spijt gehad.

groetjes Lia

O ja de bloemetjes waren mooi.

Bonjade zei

En ook daar zul je vast toch wel heerlijk van kunnen genieten.....let maar op.
Je boeket is werkelijk een plaatje.
Fijne avond

Anoniem zei

Ow wat heerlijk als je bloemetjes kunt knippen uit eige tuin,had eerst een hoobytuin met alleen maar plukbloemen,maar werd ook teveel,nu hebben we gelukkig weer een huis met tuinen en gaan we ook lekker vol planten met plukbloemen,je foto`s zijn prachtig,heb me aangemeld als volger,groetjes Joke.

LiLi M. zei

Ik denk dat een onderhoudsvriendelijke tuin je echt nog veel meer plezier gaat geven! Veel succes!
Jij hebt een van de pink ribbon geluksarmbandjes gewonnen, gefeliciteerd! Als je mij je adres mailt dan stuur ik hem je zsm op. Mijn email adres staat op mijn profiel pagina. Fijne dag!

grisblanc zei

zio is dat, je moet het jezelf makkelijker maken, en jullie kennende zal de tuin nog even prachtig zijn als altijd, liefs, myrna

Antonia zei

Hallo Marga,
heb ik net een stukje geplaatst over een laatste boeketje, zie ik bij jou ook zo'n prachtig gevuld vaasje. Sorry, dat had ik nog niet gezien. Wat jammer dat je je borders weg moet doen. Ik hoop dat de nieuwe situatie je weer blij maakt! Voor de hondjes zal het heerlijk zijn een eigen grasveldje.
Jij ook een fijne week gewenst, lieve groet Anja.

Anoniem zei

Herfst!!.
Ik ben dol op de herfst, Ik vind de kleuren mooi, de lucht is net anders blauw.
Bedankt voor de reactie op mijn piep verse blog. ik vind het zoooo leuk, al die verschillende stylen.
voeg je toe aan, bij mij..

groetjes karin

vosges paris zei

hoiii
ik heb je aandoening net eens gegoogled en ja dat valt niet mee om met zoiets in je tuin te werken denk ik. Jullie zullen vast veel plezier beleven aan het nieuwe tuinplan als je eenmaal je honden lekker de ruimte ziet hebben en zelf niet t idee hebt dat er van alles moet gebeuren nog in je tuin
fijn weekend alvast
gr. dees

NicolElisA zei

Ach, Marga, het word zeker mooi, en veranderen is toch ook altijd leuk, al is het dan wat werk! Volgend jaar kun je dan meer genieten en minder werken in de tuin! Groetjes, Nicole

Marian zei

Grootse plannen en ik durf te wedden dat jullie er weer wat moois van gaan maken Marga, dat is je wel toevertrouwd!
De meisjes zullen er in ieder geval hartstikke blij mee zijn.
Een beetje minder onderhoud is fijn hoor, het bevalt mij uitstekend!
groetjes, Marian

Blog Widget by LinkWithin